Transfernieuws

'Huijsen kan grootverdiener opvolgen bij Dortmund, Nederlander toont interesse'

'Huijsen kan grootverdiener opvolgen bij Dortmund, Nederlander toont interesse'

5 mei - 13:28

Het is al enige tijd bekend dat Borussia Dortmund de ontwikkeling van Dean Huijsen volgt, maar de Nederlander zou zelf ook interesse hebben in een overstap naar Die Schwarzgelben. Het werd zondag al bekend dat de Duitse topclub graag afscheid wil nemen van grootverdiener Niklas Süle. 

Huijsen wordt dit seizoen van AS Roma verhuurd door Juventus en heeft bij zijn terugkeer in Turijn vooral veel onzekerheid voor het volgende seizoen. De Nederlander, die imponeert in de Serie A, wil vooral speeltijd opdoen en Dortmund lijkt dat te kunnen bieden. Süle is de meestverdienende speler in Dortmund en deze zomer lijkt er sprake van een afscheid. Volgens La Gazetta dello Sport is er zowel vanuit het kamp-Dortmund als het kamp-Huijsen interesse. 

Ook Newcastle United zou zich hebben gemeld voor Huijsen, maar Dortmund is met stip het meest concreet. Daniele Rugani lijkt te gaan verlengen bij De Oude Dame en ook de positie van Federico Gatti is niet in gevaar. Om die reden zou Juventus zomaar afscheid kunnen nemen van het Nederlandse jeugdproduct. Huijsen staat tot 2028 onder contract in Turijn en heeft inmiddels een geschatte marktwaarde van tien miljoen euro opgebouwd. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!