Nieuws

 Tilburg wacht af: wanneer kan Willem II officieel promoveren naar de Eredivisie?

Tilburg wacht af: wanneer kan Willem II officieel promoveren naar de Eredivisie?

3 mei - 11:55 Laatste update: 11:55

Willem II staat op het punt om te promoveren naar de Eredivisie. De Tilburgers ontbreken al twee seizoenen op rij op het hoogste niveau, maar presteren in het huidige uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer het feest mogelijk kan losbarsten!

De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie promoveren automatisch naar de Eredivisie. Bij aanvang van speelronde 37 zijn dat Willem II (koploper) en Roda JC (tweede). De Tricolores hebben 75 punten en nummer drie FC Groningen 71. Dat betekent dus dat de voorsprong op promotie momenteel vier punten bedraagt.

Wanneer is Willem II gepromoveerd?

Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Mocht Willem ll zelf winnen van nummer vier FC Dordrecht, dan is het zeker van promotie terug naar de Eredivisie. Echter kunnen de Tricolores ook hulp vanuit een andere hoek krijgen. Het gat bedraagt vier punten, maar mocht FC Groningen punten verspelen dan kan Willem ll ook promoveren. Als De Trots van het Noorden namelijk niet wint van Telstar is Willem ll automatisch gepromoveerd. Het gat blijft dan vier punten en dus is de ploeg van Peter Maes niet meer in te halen.