Nieuws

Koningen van het Europese voetbal: deze spelers kwamen tot de meeste doelpunten en assists

Koningen van het Europese voetbal: deze spelers kwamen tot de meeste doelpunten en assists

Gisteren, 16:28 Laatste update: 13:42

De Europese competities naderen het einde en daardoor kunnen de prijzen worden uitgereikt. VoetbalNieuws legt de Europese doelpuntenmakers onder de loep en vertelt je welke spelers de meeste doelpunten en assists gaven.

Voor deze statistiek tellen we de doelpunten en assists van een speler in de Europese top tien competities bij elkaar op. In de top-vijf is Nederlands succes te vinden. Vangelis Pavlidis en Santiago Giménez komen met respectievelijk 28 en 26 doelpuntenaandelen net tekort.

1. Harry Kane, 43

Het had zo mooi moeten worden. Kane verruilde afgelopen zomer Tottenham Hotspur voor Bayern München om dan eindelijk eens een prijs te pakken. De Beierse topclub werd al jaren kampioen van Duitsland en nationaal succes was bijna gegarandeerd. Bijna, want Bayer Leverkusen ging er vandoor met de titel en ook de Duitse Beker was niet voor Bayern weggelegd. Wel wist de Engelsman meer dan eens tot scoren te komen. Eindtotaal, 35 doelpunten en acht assists tot nu toe.

1.. Luuk de Jong, 41

Schrijf Luuk de Jong nooit af. Dat is wellicht de les die menig een dit seizoen geleerd heeft over de aanvaller van PSV. Afgelopen jaar scoorde de PSV'er een stuk minder, maar in dit succesvolle seizoen is de aanvalsleider weer terug bij af. 27 maal kwam De Jong in de Eredivisie al tot scoren en daarnaast gaf hij ook nog eens veertien assists. Een totaal om trots op te zijn, met nog vier speelrondes te gaan.

3. Viktor Gyökeres, 34

Wellicht een onbekende speler voor menig een, maar de Zweedse Hongaar groeide dit jaar uit tot een zeer bekwaam doelpuntenmaker in Portugal. Afgelopen jaren speelde Györkeres op het tweede Engelse niveau, maar bij Sporting CP ontpopte hij zich tot een topspits. Na 24 doelpunten en tien assists is het geen wonder dat de aanvaller terug kan keren naar Engeland, maar dan wel naar de topploegen van de Premier League.

4. Kylian Mbappé, 33

Een doelpuntenlijst zonder Mbappé is natuurlijk onwerkelijk. De Fransman werd geboren voor het maken van doelpunten en schoot ook dit seizoen de Ligue 1 aan gort. Echter niet zo goed als de laatste jaren, maar dat had ook te maken met de onrust rond hem en een mogelijke transfer. De Fransman kwam dit jaar voor Paris Saint-Germain tot 26 doelpunten en zeven assists.

5. Ollie Watkins, 31

Wat kan je als Engelsman doen als Harry Kane je concurrent is bij de Engelse nationale ploeg. Weinig, maar Watkins komt wel in de buurt. Als aanvaller van Aston Villa presteert de spits uitstekend en in de meest competitieve competitie ter wereld tot negentien doelpunten komen is zeer knap. Tel daar nog eens twaalf assists bij op en je verovert een plek in deze lijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!