Nieuws

Heerenveen lijkt beet te hebben: waarom Van Persie Feyenoord nog niet wil trainen

Heerenveen lijkt beet te hebben: waarom Van Persie Feyenoord nog niet wil trainen

29 april - 12:16

Het heeft er alle schijn van dat Feyenoord definitief een streep door de naam van Robin van Persie kan zetten als opvolger van Arne Slot. De all time topscorer van het Nederlands elftal is volgens diverse media zeker van een baan bij SC Heerenveen. Dit heeft Van Persie gezegd over een mogelijk toekomstige klus als hoofdtrainer van Feyenoord.

Enkele dagen geleden draaide RTV Rijnmond een item met Van Persie. In deze reportage werd er teruggeblikt op zijn jeugd, zijn mooie momenten als profvoetballer en werd er ook vooruitgeblikt op zijn toekomst als trainer. De voormalig topspits heeft als doel hoofdtrainer te worden bij ‘een hele mooie club’ en Feyenoord is naar eigen zeggen zijn club.

"Of dat gaat gebeuren, dat weet ik niet", begint Van Persie wanneer hem wordt gevraagd naar het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. "Wanneer dat zal zijn, hangt van zoveel factoren af. Ik ga er geen tijd op plakken, of überhaupt of het ooit gebeurt."

"De puurheid van het coachen is hierin leidend", vervolgt Van Persie, die schetst hoe hij zijn loopbaan voor zich ziet. "Daar horen ongelooflijk veel stappen bij. Die stappen ben ik nu aan het zetten en dan volgt het moment als een soort schaduw. Om dat moment als eerste doel te pakken, is niet de volgorde in mijn ogen. De volgorde is dat ik zelf eerst top wordt. Ik ben onderweg, maar ik ben het nog niet. Wanneer ik top ben, komt die schaduw erbij. Dan is het moment daar, denk ik", besluit hij.