Nieuws

De Telegraaf: Vitesse legt oude bekende definitief vast als nieuwe hoofdtrainer

De Telegraaf: Vitesse legt oude bekende definitief vast als nieuwe hoofdtrainer

29 april - 19:45 Laatste update: 19:48

John van den Brom is de nieuwe trainer van het al gedegradeerde Vitesse. Dat weet De Telegraaf maandagavond te melden. De ervaren oefenmeester tekent voor één seizoen bij de club waar hij in het seizoen 2011/2012 al eindverantwoordelijke was.

Er is wel een kanttekening aan de deal: de overeenkomst geldt alleen als Vitesse een licentie krijgt voor het nieuwe seizoen. Vanwege de financiële en organisatorische problemen is het voortbestaan van de club namelijk nog geen zekerheid. "Als je de kans krijgt om die club te helpen... Als ik het doe, is het wel onder voorbehoud van die licentie, natuurlijk", zei Van den Brom eerder al.

Van den Brom zit sinds zijn vertrek bij het Poolse Lech Poznan zonder club en wilde graag aan de slag. Eerder was hij trainer bij onder meer AGOVV, ADO Den Haag, AZ en FC Utrecht. Vitesse was een club waar hij graag voor aan de slag wilde en dat stak hij niet onder stoelen of banken. "Het heeft met sentiment te maken. Ik heb er twaalf jaar gewerkt en ik ben beschikbaar. Ik zie wel de uitdaging om ze terug te brengen waar ze horen", aldus Van den Brom.