Silva kondigt in emotionele video Chelsea-vertrek aan: 'Dit is niet het einde'

29 april - 13:08

Thiago Silva trekt na dit seizoen officieel de deur achter zich dicht bij Chelsea. De 39-jarige Braziliaan heeft in een emotionele video aangekondigd dat hij afscheid gaat nemen, al is afscheid nemen volgens hem niet het goede woord. Silva wil ooit terugkeren bij Chelsea.

"Als ik terugkijk naar de afgelopen vier jaar, dan heb ik me altijd helemaal gegeven", begint Silva op Instagram. De verdediger benadrukt dat Chelsea in zijn hart is gaan zitten en dat hij graag nog eens terugkeert. "Alles heeft een begin, midden en eind, maar dat betekent niet dat dit het einde is. Ik houd de deur open zodat ik hopelijk in de nabije toekomst terug kan keren, in een andere rol. Afscheid nemen is voor degenen die voorgoed vertrekken, maar niet voor degenen die ooit terug willen keren."

Silva vertrekt in eerste instantie zonder nieuwe uitdaging, maar dat betekent niet dat zijn voetbalcarrière er al op zit. Volgens Fabrizio Romano behoort een toekomst bij het Braziliaanse Fluminense tot de mogelijkheden.

Silva speelde in totaal vier jaar bij Chelsea, de club waar hij in 2020 na een lange periode bij Paris Saint-Germian voor koos. In totaal won hij flink wat prijzen op Stamford Bridge, zoals de Champions League, het WK voor clubteams en de UEFA Supercup.