Nieuws

KNVB komt met bevestiging: drie kandidaten in de race voor bondsvoorzitterschap

KNVB komt met bevestiging: drie kandidaten in de race voor bondsvoorzitterschap

29 april - 09:53

De strijd om de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB is losgebarsten. Drie ervaren kandidaten zijn genomineerd om Just Spee op te volgen, na de sluiting van de voordrachtsperiode zondagavond. Met die bevestiging kwam de nationale voetbalbond maandagochtend zelf naar buiten.

In de race staan drie namen centraal; Jeanet van der Laan, voormalig Tweede Kamerlid en oud-international, Hans Nijland, ex-directeur van FC Groningen, en Frank Paauw, voormalig politiechef met een rijke voetbalachtergrond, zijn de kanshebbers. Zij brengen elk een unieke combinatie van sportieve en bestuurlijke ervaring naar de tafel.

Van der Laan, momenteel lid bij FC Lisse, staat bekend om haar politiek-bestuurlijke achtergrond. Nijland heeft een langdurige ervaring in het clubmanagement en is actief binnen de amateurvoetbalwereld. Paauw, met zijn diepe wortels in zowel het professionele als amateurvoetbal, wordt gezien als de favoriet door zijn nationale en internationale connecties in de voetbalwereld. Door zijn rol als politiechef is er vanuit de supporterscultuur een flinke tegenstand tegen de mogelijke benoeming van Paauw, waardoor Nijland werd voorgedragen. De twee heren nemen het op tegen Van der Laan.

De benoeming vindt plaats op 27 mei tijdens de bondsvergadering, waarbij zestig afgevaardigden van zowel het amateur- als betaald voetbal hun stem zullen uitbrengen. De KNVB heeft een grondige selectieprocedure gevolgd, geleid door een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van beide sectoren van het voetbal, ondersteund door een extern bureau. Dit zorgt voor een breed gedragen keuze die cruciaal zal zijn voor de toekomstige richting van de voetbalbond.