Nieuws

Oranje-sterren weer in zee met VI: Hendriks en Vahle bevestigen boycot-stop

Oranje-sterren weer in zee met VI: Hendriks en Vahle bevestigen boycot-stop

29 april - 07:04

Na speculaties over een mogelijke media-boycot heeft het Nederlands elftal duidelijkheid geschept. De selectie zal actief deelnemen aan de uitzending Wij Houden van Oranje op SBS6, waarbij presentatrices Hélène Hendriks en Noa Vahle betrokken zijn. Dit bevestigt dat eventuele onenigheden zijn bijgelegd.

De show, die plaatsvindt op 8 juni van 20.00 tot 21.30 uur, wordt een interactieve avond waar fans hun vragen kunnen stellen aan spelers en coach Ronald Koeman. Deze vragen kunnen ingediend worden via De 538 Middagshow met Frank op Radio 538. "Verwacht geen tactische voorbeschouwingen, ingewikkelde voetbalstrategieën en politieke discussies", aldus de organisatie achter het programma.

De geruchten over de boycot werden ontkracht in een recente uitzending. "Alles komt langs: familie, vrienden, bekenden, oud-bondscoaches... We gaan het op een heel vrolijke, positieve manier doen. Dus we zijn niet gecanceld, Noa!", zei Hendriks lachend. Vahle reageerde bevestigend: "Geen boycot!"

Deze positieve draai is een welkome ontwikkeling voor het team, dat zich voorbereidt op het EK met oefenwedstrijden in De Kuip. De aanwezigheid bij "Wij Houden van Oranje" niet alleen de eenheid binnen de selectie, maar ook de band met hun supporters. Nederland opent het EK tegen Polen, een wedstrijd die nu met nog meer nationale steun tegemoet kan worden gezien.

Oranje-boycot voor VI

De boycot van Veronica op Oranje geldt inmiddels alweer sinds juni 2020. De internationals gingen over tot deze maatregel na de Akwasi-rel in 2020, waar Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een aandeel in hadden.