Nieuws

KNVB bestraft Feyenoord: laatste duel van Slot zonder vakken met fanatieke aanhang

KNVB bestraft Feyenoord: laatste duel van Slot zonder vakken met fanatieke aanhang

29 april - 16:28 Laatste update: 16:30

De KNVB heeft Feyenoord bestraft voor de taferelen tijdens de finale van de KNVB-beker. De Rotterdammers mogen tegen Excelsior geen fans ontvangen op de vakken X, R, S en T, wat de vakken zijn waar de fanatieke aanhang zich bevindt. Daarnaast dient er ook een boete te worden betaald.

In de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC ging het fout in De Kuip. Een deel van de Rotterdamse aanhang besloot om vuurwerk af te steken en enkele fakkels belandden in de grachten, waar een spandoek in lag. Dat vatte vlam, waardoor de brandweer moest optreden. De KNVB heeft Feyenoord nu bestraft voor de taferelen. De vakken X, R, S en T - waar de fanatieke aanhang van de club zich bevindt - moeten dicht blijven tegen Excelsior én er moet een boete van 15.000 euro worden betaald.

De KNVB heeft dit besluit ook deels genomen omdat er nog een voorwaardelijke straf open stond. Het ging om de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, die eind december 2023 gespeeld werd. De aanklager betaald voetbal heeft mede daarom dit besluit genomen.

Wat het wrang maakt voor Feyenoord, is dat dit de laatste wedstrijd gaat zijn van Arne Slot en naar alle waarschijnlijkheid ook enkele spelers. Volgens Fabrizio Romano is de overgang van Slot naar Liverpool namelijk in kannen en kruiken. Daarnaast is de kans groot dat Europese clubs achter enkele spelers van Feyenoord aan zullen gaan komende zomer.