Transfernieuws

'Liverpool wil hoofdpijndossier oplossen voor Slot en met drie giganten verlengen'

'Liverpool wil hoofdpijndossier oplossen voor Slot en met drie giganten verlengen'

29 april - 12:31 Laatste update: 12:38

Als het aan Liverpool ligt, dan gaat Arne Slot nog veel langer werken met Mohamed Salah, Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold. Met name de toekomst van eerstgenoemde is even een onzekere geweest bij The Reds, maar volgens The Athletic gaan ze er op Anfield alles aan doen om de Egyptenaar binnenboord te houden.

De contracten van Salah, Van Dijk en Alexander-Arnold lopen in 2025 af. Liverpool is er dus bij gebaat om deze zomer te verkopen óf te verlengen om een transfervrij vertrek van één van de drie giganten te voorkomen. Over Van Dijk en Alexander-Arnold zijn niet echt twijfels, maar de 32-jarige Salah is niet echt bezig aan een hele lekkere periode én was afgelopen weekend nog zichtbaar geïrriteerd net voordat hij moest invallen tegen West Ham United.

Volgens The Athletic is er inderdaad een hoop speculatie geweest over een zomers vertrek van Salah, maar heeft de speler zelf nooit een indicatie gegeven dat hij dit zelf wil. Volgens het kwaliteitsmedium gaat sporting director Richard Hughes de komende tijd aan de slag met de contractverlengingen van Salah, Van Dijk en Alexander-Arnold.

Het zou betekenen dat Slot in ieder geval één potentieel hoofdpijndossier minder heeft. The Athletic meldde afgelopen week nog dat er op Anfield verder wel twijfels zijn over Darwin Núñez en Ibrahima Konate. De Telegraaf schoof Lutsharel Geertruida onlangs al naar voren als een van de kandidaten als concurrent van de Franse verdediger.