Opinie

Dit heeft Liverpool-legende Fowler te zeggen over de komst van Slot naar Anfield

Dit heeft Liverpool-legende Fowler te zeggen over de komst van Slot naar Anfield

29 april - 06:42

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de overstap van Arne Slot naar Liverpool zal worden beklonken. In Engelse media besprak clubicoon Robbie Fowler de aanstelling van de Feyenoord-coach op Anfield. VoetbalNieuws neemt zijn uitspraken door!

"Om eerlijk te zijn, ik had geen idee dat Slot zelfs maar in de gesprekken voorkwam bij de leiding van Liverpool," gaf Fowler toe in de Daily Mirror. "Hij was geen voor de hand liggende kandidaat voor mij. Sterker nog, ik wist niets over hem of zijn speelstijl en net als velen moest ik hem opzoeken op Google."

De keuze voor Slot komt na een grondige evaluatie door de club, vergelijkbaar met hoe Real Madrid in 2019 Zinedine Zidane verving. "Ze gingen niet voor een jonge, getalenteerde manager met potentie, maar voor Carlo Ancelotti, een ervaren coach met de juiste instelling om Madrid vooruit te helpen," legt Fowler uit. Liverpool heeft een soortgelijke benadering gekozen door niet simpelweg een tijdelijke oplossing te zoeken na Klopp, maar door iemand te kiezen die past bij het karakter en de cultuur van de club.

Slot heeft het in de afgelopen seizoenen redelijk gedaan bij Feyenoord, maar het is nog de vraag of hij Liverpool naar grotere hoogten kan stuwen dan Klopp. "Dat wordt een hele opgave," erkent Fowler. "Maar een nog dringender probleem voor Liverpool is het herstellen van stabiliteit, gezien de impact van Klopp's aanstaande vertrek. Ze hebben bijna negen jaar onder zijn leiding gestaan en plotseling staat alles op het punt te veranderen."

De bekendmaking van Slot als nieuwe manager geeft de spelers duidelijkheid, wat hen zal helpen om Klopp op een waardige manier uit te zwaaien in de laatste paar wedstrijden van het seizoen. Dit is iets wat hij volgens Fowler absoluut verdient.