Samenvatting: Arsenal boekt belangrijke zege tegen Spurs in North London Derby

28 april - 20:50

De North London Derby was een geweldig voetbalgevecht tussen Tottenham Hotspur en ArsenalThe Gunners boekten een belangrijke zege en houden de titelstrijd daarmee spannend. Na een goede comeback kon Spurs niet terugkomen tot een gelijkspel.

Vanaf het eerste moment had Spurs de bal, maar toch was het Arsenal wat domineerde op het scorebord. Dankzij twee standaardsituaties scoorde de ploeg van Mikel Arteta en ook Bukayo Saka was trefzeker. Daarmee ging Arsenal rusten met een 0-3 voorsprong, maar in de tweede helft kwam deze nog in gevaar. Cristian Romero en Heung-min Son scoorde voor Spurs.

Mickey van de Ven dacht ook trefzeker te zijn, maar de Nederlandse verdediger stond enkele millimeters buitenspel. Spurs was ook zeer boos na de tweede goal van Saka. Volgens de thuisploeg was er een overtreding vooraf gegaan, maar de arbitrage ging daar niet in mee.

De overwinning voor Arsenal is een belangrijke voor de titelrace. Ook Manchester City won zijn duel en dus zijn The Gunners nog wel koploper, maar is het gat slechts één punt en tevens heeft Man City één wedstrijd minder gespeeld. Voor Arsenal wacht Bournemouth in het volgende Premier League duel. 

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zondag 28 april 2024
Stadion
Tottenham Hotspur Stadium
Aftrap
15:00
Scheidsrechter
Oliver