Kleine lach in Arnhem: Vitesse weer in de plus na overwinning op Fortuna Sittard

28 april - 19:10

Tegen Fortuna Sittard heeft Vitesse pas de vijfde overwinning van het seizoen geboekt. Paxton Aaronson scoorde tweemaal en had daarmee een belangrijk aandeel in de driepunter. Na 76 minuten bepaalde hij de uitslag op 3-2.

Na 22 minuten was het al raak voor de Amerikaan. Na een mooie actie kon hij de bal van dichtbij binnen werken. Toch leek het weer mis te gaan na rust voor de Arnhemmers. Kort voor rust had Iñigo Cordoba er 1-1 van gemaakt, maar na rust was daar Justin Lonwijk vanaf de penaltystip. Toch kwam Vitesse knap terug en Marco van Ginkel en wederom Aaronson scoorde dus.

Daarmee komt Vitesse uit de min op de ranglijst. Na de puntenstraf van de KNVB hadden de Arnhemmers op de ranglijst -1 punt en degradeerde zij dus al naar de Keuken Kampioen Divisie. Met de overwinning is dat gat al overbrugd en heeft Vitesse dus weer twee punten.

Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Giovanni van Zwam, nog een tweede gele kaart en dus moest Vitesse met tien man de wedstrijd afmaken. Voor Fortuna was het de derde nederlaag op rij en de vijfde wedstrijd op een rij zonder overwinning. De Limburgers staan twaalfde in de competitie met 32 punten.