'Promes op vrije voeten: aanvaller vrijgelaten onder voorwaarden in Dubai'

Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten
17 mei om 09:40
Laatste update: 17 mei om 09:40

Quincy Promes is weer op vrije voeten. De Nederlander is onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai. Hij zat vast in de Verenigde Arabische Emiraten na het veroorzaken van een ongeval en het ontvluchten van het misdrijf.

'Voetballer Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai. De voetballer zat sinds maart vast, in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland', schrijft Het Parool over de gebeurtenis met Promes. 'In afwachting van zijn uitleveringszaak is Promes nu op voorwaarden vrijgelaten, bevestigen ingewijden aan Het Parool. Wat deze voorwaarden precies inhouden, is niet bekend. In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om op elke oproep van de autoriteiten te verschijnen.'

In Nederland is Promes al veroordeeld tot een gevangenisstraf. Bij verstek kreeg hij zes jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel. Ook kreeg hij anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Het hoger beroep in die zaak loopt nog. Nederland had bij de autoriteiten van Dubai een uitleveringsverdrag neergelegd, maar het is nog onduidelijk hoe het met die zaak is.

Geen van de advovaten van Promes wilde reageren tegen Het Parool. 'De Nederlandse advocaten van Promes, Robert Malewicz en Sophie Hof, willen geen commentaar geven op de voorwaardelijke invrijheidsstelling van hun cliënt.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!