Nieuws

Nieuws rondom Promes: uitleveringsproces start volgende week in Dubai

Nieuws rondom Promes: uitleveringsproces start volgende week in Dubai

23 april - 16:29

Quincy Promes staat volgende week voor de rechter in Dubai voor zijn uitleveringsproces, meldt RTL Boulevard. Dat gebeurt na een reeks juridische complicaties waarbij Nederland zijn uitlevering eist.

Volgende week donderdag begint het proces tegen de 32-jarige voetballer in de rechtbank van Dubai, bevestigen rechtbankdocumenten. Promes, eerder gearresteerd tijdens een trainingskamp met Spartak Moskou na een verkeersincident, wordt ook gelinkt aan zwaardere misdrijven in Nederland. De autoriteiten hebben de VAE gevraagd om hem uit te leveren na een veroordeling tot zes jaar cel voor zijn rol in internationale cocaïnehandel en anderhalf jaar voor het verwonden van zijn neef.

Sinds zijn arrestatie verblijft Promes in het strenge Al Aweer-gevangeniscomplex. Zijn advocaat, Robert Malewicz, onthoudt zich van commentaar over het proces. "We doen geen inhoudelijke mededelingen zolang het verzoek nog in behandeling is bij de rechter in de VAE."

Dit complexe juridische dossier krijgt internationaal veel aandacht en plaatst de betrekkingen tussen Nederland den de VAE onder de loep, vooral sinds de invoering van een uitleveringsverdrag in 2021. Het verloop van dit proces kan significante gevolgen hebben voor de voetballer en de juridische precedenten tussen beide landen.