Nieuws

Deze spelers uit de EK-selectie van Oranje uit 2021 zien we niet terug in 2024

Deze spelers uit de EK-selectie van Oranje uit 2021 zien we niet terug in 2024

5 april - 14:00

Komende zomer staat er voor het Nederlands Elftal een zware klus te wachten op het EK 2024. Na de tegenvallende prestaties op het EK van 2021 is Oranje uit op eerherstel. Vergelijken we de EK-selectie van toen met de spelers die komende zomer kans maken, vallen er een aantal namen op. VoetbalNieuws neemt de kanshebbers met je door!

Doelmannen EK 2020

Als doelmannen kon Frank de Boer, destijds bondscoach, voor Jasper Cillessen (NEC), Tim Krul (Luton) en Maarten Stekelenburg. Laatstgenoemde ging in de zomer van 2023 zijn schoenen aan de wilgen, terwijl Krul in juni 2022 voor het laatst bij Oranje werd gehaald. De kans dat Cillessen meegaat naar Duitsland is nog aanwezig, al speelde de 65-voudig international eind maart 2023 zijn laatste interland.

Verdedigers EK 2020

In de verdediging is de kans groot dat Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Denzel Dumfries, Stefan de Vrij (beide Inter) en Matthijs de Ligt (Bayern München) weer mee gaan naar EK. Dit geldt echter niet voor Patrick van Aanholt (PSV), Joël Veltman (Brighton) en Owen Wijndal (Royal Antwerp), die al enige tijd niet meer in beeld zijn bij Oranje. Daarbij komt ook nog eens het feit dat de concurrentie bij het Nederlands Elftal enorm is. Of Jurriën Timber er dit jaar is, is nog maar de vraag. De verdediger van Arsenal staat namelijk al het gehele seizoen buitenspel.

Middenvelders EK 2020

Qua middenvelders lijken Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners en Marten de Roon (beide Atalanta) zich op te kunnen maken voor een volgend EK. Het drietal maakt telkens uit van de selecties van Koeman, wat voor Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) na een lange afwezigheid tijdens de recente interlandperiode weer het geval is. Of de middenvelder Koeman heeft weten te overtuigen, moet nog maar blijken. Voor Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt) en Davy Klaassen (Inter) is een terugkeer in Oranje uitgelopen tot slechts een droom.

Aanvallers EK 2020

Voor de opties in de aanval zien we zeer waarschijnlijk enkele herkenbare gezichten. Zo zullen Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (Hoffenheim) naar alle waarschijnlijkheid deel gaan uitmaken van de EK-selectie van Koeman. Voor Quincy Promes (Spartak Moskou) is dit natuurlijk niet het geval. De ex-international moet zelfs nog gevangenisstraffen in Nederland uit gaan zitten. De kans dat Steven Berghuis (Ajax) meegaat, is ook klein. De aanvaller speelde zijn laatste interland op 10 september 2023, toen hij tegen Ierland (1-2) één minuut mocht invallen.