'Aandeelhouders Ajax eisen onderzoek naar Mislintat en transferzomer 2022'

'Aandeelhouders Ajax eisen onderzoek naar Mislintat en transferzomer 2022'
16 mei om 21:45
Laatste update: 16 mei om 21:51

Enkele aandeelhouders van Ajax eisen een aanvullend onderzoek naar de periode van Sven Mislintat bij de club en de turbulente transferzomer van 2022. In een brief aan de directie en Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club uiten enkele aandeelhouders volgens De Telegraaf hun zorgen over de toekomst van de club.

Het collectief, Aandeelhouder-Supporters genoemd, bezit samen vierhonderdduizend aandelen en wordt bijgestaan door advocaat Jaron van Bekkum. In hun twintig pagina’s tellende brief met vijfenzestig vragen, stellen zij onder meer voor om het KPMG-rapport volledig openbaar te maken. Het rapport onderzoekt mogelijke belangenverstrengeling van de Duitse voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Een van de onderwerpen die wordt aangehaald in de brief betreft de voormalige rvc-voorzitter Pier Eringa en of hij wel is gehoord tijdens het onderzoek.

Naast het KPMG-rapport willen de Aandeelhouder-Supporters ook een aanvullend onderzoek naar de transferzomer van 2022. Zij vragen om transparantie in het interne governance proces van deze transfers, uitgevoerd onder leiding van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Ook wordt de rol van Dusan Tadic' zaakwaarnemer Milos Malenovic als adviseur bij deze transfers in twijfel getrokken.

Verder zet het collectief vraagtekens bij de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes en de communicatie omtrent de leningen van Ajax. Ze willen dat het juridische advies over Kroes openbaar wordt gemaakt en dat Ajax melding maakt bij de Autoriteit Financiële Markten.

De Aandeelhouder-Supporters benadrukken dat hun zorg niet primair financieel is, maar gericht op de toekomst en continuïteit van Ajax. Tijdens de aankomende Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders hopen zij op een kritische en constructieve dialoog met de directie en raad van commissarissen van Ajax.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!