Nieuws

De schaal bijna in Eindhoven: wanneer kan PSV kampioen van de Eredivisie worden?

De schaal bijna in Eindhoven: wanneer kan PSV kampioen van de Eredivisie worden?

26 april - 06:15 Laatste update: 10:38, Vandaag
1

PSV won donderdagavond met 0-8 van sc Heerenveen. Daarmee is de titel wederom een stapje dichterbij gekomen en is PSV officieus landskampioen. Wanneer zou de ploeg van Peter Bosz op zijn snelst kampioen van de Eredivisie kunnen worden? VoetbalNieuws.nl rekent het voor je uit.

Voor de nederlaag tegen NEC bleef PSV maar liefst 42 Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen. De mannen van Peter Bosz kwam slecht uit de interlandperiode en konden tegen de Nijmegenaren geen vuist maken. Waar de Eindhovenaren tot dusver flink op schot waren in de Eredivisie, hadden zij in de Goffert moeite om kansen te creëren. Daardoor kon Feyenoord het gat verkleinen tot zeven punten, maar ondertussen is datzelfde weer twaalf punten.

Na de midweekse speelronde van de Eredivisie waarin PSV in Rotterdam Excelsior versloeg verzuimde de ploeg van Arne Slot in het spoor te blijven. De Rotterdammers speelden donderdag met 0-0 gelijk tegen FC Volendam. Daarmee is het gat tussen beide weer vergroot en na een sprankje hoop twee weken geleden lijkt de titel verder dan ooit voor de Rotterdammers. Vorige week legde PSV de druk weer bij Feyenoord door met 6-0 te winnen van Vitesse. Feyenoord liet de Eindhovenaren echter niet verder uitlopen, maar na de 0-8 overwinning van PSV op Heerenveen is de titel toch officieus binnen.

Kampioenschap lonkt in mei

Er zijn nog drie speelrondes te spelen in de Eredivisie. Het gat tussen koploper PSV en achtervolger Feyenoord bedraagt momenteel negen punten, maar de Rotterdammers hebben een veel minder doelsaldo. De Eindhovenaren kunnen op zondag 5 mei kampioen worden van Nederland. PSV speelt dan om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam