Nieuws

Scoorde PSV al eerder meer dan honderd keer in een Eredivisie-seizoen?

Scoorde PSV al eerder meer dan honderd keer in een Eredivisie-seizoen?

4 april - 12:07 Laatste update: 26 april - 11:23

PSV won donderdagavond met maar liefst 0-8 op bezoek bij sc Heerenveen en is daarmee officieus landskampioen. Mede dankzij deze monsterscore heeft de ploeg van Peter Bosz 103 goals gemaakt in dit Eredivisie-seizoen. Wanneer scoorde PSV voor het laatst minstens honderd keer in de Eredivisie? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wanneer scoorde PSV voor het laatst minstens honderd keer in de Eredivisie?

In het seizoen 2012/13 bereikte PSV voor het laatst de magische grens van honderd doelpunten in een seizoen. In totaal scoorde de club uit de lichtstad 103 keer in 34 wedstrijden. Ondanks deze 103 goals kroonde Ajax zich aan het einde van dat seizoen voor de derde keer op rij tot landskampioen en werd Wilfried Bony namens Vitesse topscorer van de Eredivisie met 31 doelpunten. 

Voor menig PSV-supporter staat het seizoen 2012/13 sowieso in de geschiedenisboeken als een rampjaar. Uitgerekend in het jaar waarin het 100-jarig bestaan van de club gevierd moest worden met prijzen, werd dat jaar overschaduwd door belabberde prestaties van de Eindhovenaren. Naast dat de ploeg van Dick Advocaat geen kampioen werd, verloor het ook nog eens de bekerfinale van AZ.

Wanneer scoorde een club voor het laatst minstens honderd keer?

In het seizoen 2018/19 scoorde het Ajax van Erik ten Hag maar liefst 119 keer in 34 wedstrijden. De Amsterdammers kregen over dat gehele seizoen ook maar 32 goals tegen in de Eredivisie en kwamen dus uit op een doelsaldo van +87. Uiteindelijk wist Ajax mede hierdoor de 34ste landstitel in de clubgeschiedenis te behalen. PSV is dus dit seizoen de eerste ploeg in vijf jaar die de magische grens van 100+ doelpunten heeft bereikt.