Opinie

Ochtendkranten eensgezind over 'galavoorstelling' van PSV: 'Hogeschoolvoetbal'

Ochtendkranten eensgezind over 'galavoorstelling' van PSV: 'Hogeschoolvoetbal'

26 april - 07:56 Laatste update: 11:43

Door met maar liefst 0-8 te winnen van sc Heerenveen, kroonde PSV zich donderdagavond officieus tot landskampioen van Nederland. De ochtendkranten zijn eensgezind over de galavoorstelling van de Eindhovenaren. VoetbalNieuws zet de krantenstukken voor je op een rijtje!

Bij De Telegraaf stond de furieuze start van PSV centraal. Na zeven minuten stonden de Eindhovenaren al met 0-3 voor. 'De spelers van SC Heerenveen wisten niet hoe ze het hadden en werden helemaal duizelig getikt. Ook na de snelle voorsprong bleef PSV geconcentreerd spelen en jagen op een grotere score', somt het medium op. 'De honger was niet gestild bij PSV, want de aanstaande kampioen bleek ook in de tweede helft jagen op een hogere score', die er vervolgens in de vorm van een 0-8-overwinning kwam. Volgens de ochtendkrant was de enige smet op de overwinning het gedrag van de uitsupporters die met veel vuurwerk de wedstrijd nog even stil wisten te leggen.

'Nu al feest', staat er op de voorpagina van AD Sportwereld. 'PSV is voor de 25ste keer kampioen van Nederland. Nog wel officieus, maar na de wervelende show in Heerenveen kan het niet meer misgaan', klinkt het. 'PSV heeft donderdag niets, maar dan ook niets heel gelaten van Heerenveen. Het werd 8-0 in Friesland. Daarmee is het kampioenschap zo goed als binnen', begint het medium, dat nooit enige spanning in Heerenveen zag. 'Het geeft nog maar eens aan dat PSV boven alles en iedereen uitstijgt in de eredivisie. De ploeg van Bosz schrijft nu al historie en kan nog allerlei records breken', gaat het AD verder.

Bij de Volkskrant spreekt men ook van een vernedering van sc Heerenveen door PSV: 'Met een ongekend staaltje hogeschoolvoetbal onderstreepte PSV andermaal waarom het met recht de aanstaande landskampioen is.' 'Het zou ergens wel symbolisch zijn geweest, als de galavoorstelling tegen Heerenveen de kampioenswedstrijd was geweest', maar doordat Feyenoord ook haar uitwedstrijd (3-1 tegen Go Ahead Eagles) won, ging dat feestje nog niet door. 'De manier waarop PSV de grootste overwinning van het seizoen boekte en de thuisploeg finaal aan gort speelde, zei alles over de dominantie van de Eindhovenaren in de Eredivisie', klinkt het verder.