België-bondscoach Domenico Tedesco op het verlanglijstje van AC Milan

'Deze huidige bondscoach staat hoog op het verlanglijstje van AC Milan'

26 april om 14:14

Domenico Tedesco, de bondscoach van België, is naar voren geschoven als mogelijke nieuwe coach van AC Milan. Dat blijkt uit informatie van La Gazzetta dello Sport en transferexpert Sacha Tavolieri. Tedesco, die onlangs zijn contract bij de Rode Duivels verlengde tot het WK van 2026, staat op een lijst van kandidaten om Stefano Piolo op te volgen in Milaan.

Volgens berichten is er al een ontmoeting gepland tussen de Italiaanse vertegenwoordiger van Tedesco en de entourage van AC Milan, aan het begin van volgende week. Het doel is om de intenties van de 38-jarige coach te peilen, in de hoop hem te kunnen overtuigen van een mogelijke overstap.

Milan, dat afgelopen maandag een fikse kater moest verwerken na het verliezen van de Serie A-titel aan stadsrivaal Inter, ziet in Tedesco een jonge coach met een moderne voetbalfilosofie die goed zou passen in hun renovatieplannen. Milans Amerikaanse eigenaar Gerry Cardinale heeft een duidelijke visie om het team terug naar de top te brengen, na een periode waarin Milan in 2022 de Scudetto won onder Pioli.

De beslissing zal echter niet eenvoudig zijn voor Tedesco, gezien zijn recente contractverlenging met de Belgische nationale ploeg en de voorbereidingen op het EK. De Rode Duivels beginnen op 17 juni aan het toernooi met de wedstrijd tegen Slowakije.