Opinie

Hierom noemt Valentijn Driessen Liverpools openingsbod voor Slot 'een lachtertje'

Hierom noemt Valentijn Driessen Liverpools openingsbod voor Slot 'een lachtertje'

26 april - 12:39
6

Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf zouden de onderhandelingen tussen Feyenoord en Liverpool over een mogelijke overstap van trainer Arne Slot naar de Engelse club erg moeizaam verlopen. Liverpool's aanbod van 7 miljoen euro plus 2 miljoen in bonussen wordt door Driessen in zijn column beschreven als 'een lachertje'.

Slot, die de afgelopen drie seizoenen bij Feyenoord onder contract stond, wordt door Liverpool gezien als de opvolger van Jürgen Klopp. Ondanks dat Slot onlangs zijn contract bij Feyenoord verlengde, wat hem een salaris opleverde vergelijkbaar met die in de Premier League, lijkt zijn vertrek naar Liverpool steeds waarschijnlijker.

Driessen benadrukt dat Feyenoord het volste recht heeft om het onderste uit de kan te halen, vooral gezien Slots succes bij de club, inclusief een landstitel en een KNVB-beker. Met verwijzing naar de transfersom van Roberto De Zerbi van Brighton, die 14 miljoen euro bedroeg ondanks het ontbreken van prijzen, suggereert Driessen dat Feyenoord minimaal 15 miljoen euro zou moeten vragen.

'Als de overal bij topclubs genoemde, gepushte en gehypte Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion met een lege prijzenkast 14 miljoen moet opleveren, waarom zou Feyenoord dan aan tafel gaan voor een openingsbod onder de 15 miljoen euro?', aldus Driessen. 'Het is mooi voor het Nederlandse voetbal dat drie jaar na Erik ten Hag het vaderlandse trainersgilde een tweede exponent levert aan een topclub in de Premier League. Een verbeterde versie van Ten Hag zelfs. Maar dat betekent niet dat Feyenoord daarvoor moet bloeden. Sterker, in het belang van het Nederlandse voeetbal moet het kapitaalsterke Liverpool over de brug komen om Feyenoord zodanig te compenseren dat de club niet ten onder gaat aan de erfenis van Slot.'