Transfernieuws

'Barça overweegt verkoop Frenkie, speler staat er mogelijk zelf ook voor open'

'Barça overweegt verkoop Frenkie, speler staat er mogelijk zelf ook voor open'

26 april - 08:38 Laatste update: 09:02

Frenkie de Jong staat opnieuw in de schijnwerpers bij FC Barcelona, dit keer niet vanwege zijn prestaties op het veld, maar vanwege mogelijke transferbewegingen. Na een periode van vijf jaar bij de Catalaanse club, en met aanhoudende financiële druk, lijkt Barcelona klaar om de middenvelder te verkopen.

In 2019 haalde Josep Maria Bartomeu de middenvelder naar Barcelona, met hoge verwachtingen van diens potentieel als leidende kracht. Echter, ondanks zijn aanzienlijke salaris, heeft De Jong deze verwachtingen niet waargemaakt. Zijn tijd bij de club is getekend door middelmatige sportieve resultaten en terugkerend blessureleed, waaronder een recente enkelblessure tijdens een duel tegen Real Madrid in El Clásico.

Volgens de Madrileense krant AS heeft De Jong de verwachtingen niet ingelost, vooral na het vertrek van Sergio Busquets, waarbij hij niet de leiderschapsrol op zich heeft genomen die men van hem verwachtte. Zijn aanhoudende blessures benadrukken verder zijn moeilijke periode bij de club.De beslissing om De Jong mogelijk van de hand te doen volgt op een strategie om de financiële lasten van de club te verlichten. Met de huidige nummer twee van de Spaanse competitie nog steeds worstelend met financiële problemen, kan de verkoop van De Jong, die een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigt, broodnodige fondsen vrijmaken. AS stelt dat De Jong nu meer openstaat voor een vertrek, mede door de hoge verwachtingen en zijn blessuregeschiedenis.

De toekomst van De Jong bij Barcelona blijft onzeker. Ondanks eerdere weerstand tegen een transfer, zijn er tekenen dat hij nu meer openstaat voor een vertrek. Dit volgt na een periode waarin hij persoonlijke banden met de stad heeft opgebouwd, waaronder het vaderschap. Zijn status als prioritaire verkoopkandidaat zou door zowel Joan Laporta als Mateu Alemany zijn bevestigd, waarbij ze hopen dat een transfer zal bijdragen aan de financiële stabiliteit van de club.