Druk op Ten Hag mogelijk onhoudbaar: Palace geeft United enorm pak slaag

6 mei - 22:56

Manchester United heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Crystal Palace: 4-0. Door de afstraffing op Selhurst Park zijn de kansen op Europees voetbal flink verkleind voor The Red Devils. United is zelfs afgezakt naar de achtste plaats in de Premier League. De fans eisen het ontslag van coach Erik ten Hag.

De fans van United hadden weinig reden tot juichen. Crystal Palace bleek veel effectiever in het benutten van de kansen en was vanaf minuut één heer en meester in eigen huis. De avond begon dramatisch toen Michael Olise, uitgerekend de man in de belangstelling van United staat, de bal in de dertiende minuut het doel in schoot, na een mooie solo. Nog voor de rust werd het 2-0 door Mateta. Vlak na de rust maakte Mitchell het nog erger voor United. In de 67e minuut zette Olise de eindstand op het scorebord.

Ten Hag heeft zijn mannen in de rust vermoedelijk stevig toegesproken, maar dat mocht niet baten. United leek even wat beter te spelen, maar Crystal Palace counterde naar een meer dan overtuigende overwinning. De nederlaag zorgt voor flinke druk op Ten Hag. De fans hebben zijn ontslag geëist, en United zal waarschijnlijk buiten de top zeven eindigen.

De FA Cup-finale moet wellicht uitkomst bieden voor Ten Hag, al is zijn aanblijven als coach onwaarschijnlijker dan ooit tevoren. In diverse internationale media wordt hij gelinkt aan een mogelijke overstap naar Bayern München.