Breaking news

'Liverpool hoopt vrijdag al tot een definitief akkoord met Feyenoord te komen'

'Liverpool hoopt vrijdag al tot een definitief akkoord met Feyenoord te komen'

26 april - 07:36 Laatste update: 07:48

Arne Slot, momenteel trainer van Feyenoord, staat op het punt om een contract te tekenen bij Liverpool. Volgens berichtgeving van Voetbal International zal dit aanstaande vrijdag worden afgerond, wanneer de clubs naar verwachting een definitieve overeenkomst bereiken.

Liverpool's zoektocht naar een nieuwe trainer na het tijdperk van Jürgen Klopp leidde hen via data naar Slot, klinkt het bij VI. Diens reputatie in Engeland groeide snel nadat hij door bookmakers als favoriete kandidaat werd bestempeld. De interesse van Liverpool in Slot kwam in een stroomversnelling nadat beide clubs intensieve onderhandelingen begonnen, waarmee ze snel dichter bij een akkoord kwamen.

De mogelijke overgang van Slot naar Liverpool zou een recordbedrag kunnen opleveren. Feyenoord hoopt namelijk op een som van dertien miljoen euro, een ongekend bedrag voor een Nederlandse trainer. In 2011 had Chelsea nog een soortgelijk bedrag over voor André Villas-Boas, die overkwam van FC Porto. Elf jaar later gaf de club nog ruim 18,5 miljoen uit voor Graham Potter (Brighton). Het absolute record is in handen van Julian Nagelsmann, die in 2021 door Bayern München werd overgenomen van RB Leipzig. 

De interesse van Liverpool is niet zo nieuw als gedacht, maar werd pas deze week breed bekend. Slot zelf heeft zijn verlangen om de overstap te maken naar de Premier League niet onder stoelen of banken gestoken en ziet dit als een unieke kans. Bij Liverpool zou Slot een sleutelfiguur worden in het nieuwe hoofdstuk van de club. Hij krijgt de vrijheid zijn eigen staf samen te stellen, waarbij hij waarschijnlijk zal kijken naar trainers met wie hij eerder bij Feyenoord werkte. Namen zoals Sipke Hulshof en Etienne Reijnen worden genoemd, hoewel beiden nog aan verplichtingen moeten voldoen; Hulshof bij de KNVB en Reijnen moet nog zijn hoogste trainersdiploma behalen. Liverpool, bekend om zijn sterke scoutingsafdeling en faciliteiten, bereidt zich voor op een frisse start,