Transfernieuws

'Ajax stuurt delegatie naar Frankrijk om te spreken met potentiële nieuwe coach'

'Ajax stuurt delegatie naar Frankrijk om te spreken met potentiële nieuwe coach'

26 april - 15:29
1

Ajax heeft interesse getoond in Francesco Farioli, de huidige trainer van Nice, volgens berichten van L'Équipe. De club zou een afgevaardigde naar Nice hebben gestuurd om met de 35-jarige coach te spreken, die bekend staat om zijn tactische inzicht en mogelijk binnen het budget van Ajax past met een huidig salaris van 70.000 euro per jaar.

Hoewel Farioli een contract heeft bij Nice tot medio 2025, is hij ook in beeld bij Italiaanse topclubs zoals AC Milan en Napoli, die beide op zoek zijn naar een nieuwe trainer. Milan moet een opvolger vinden voor Stefano Pioli en Napoli overweegt een wissel na teleurstellende resultaten onder Francesco Calzona.

De interesse van Ajax lijkt serieus, ondanks dat Erik ten Hag en Graham Potter hoger op de lijst staan. Echter, de financiële eisen van Potter en de onzekere toekomst van Ten Hag bij Manchester United, maken Farioli een aantrekkelijke optie. De leiding van Ajax is actief bezig met het vormen van een shortlist en lijkt klaar voor een eventuele transitie, waarbij de nadruk ligt op de lange termijn visie en opbouw van het team.

In dit artikel van VoetbalNieuws.nl lees je meer over de carrière van Farioli en zijn persoon.