Nieuws

Einde van een tijdperk: dit is wanneer Marta stopt bij het Brazilië

Einde van een tijdperk: dit is wanneer Marta stopt bij het Brazilië

26 april - 08:45

Braziliaanse voetbalicoon Marta heeft aangekondigd dat ze dit jaar stopt met internationaal voetbal. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de voetbalster en de datum waarop ze zal gaan stopen als international, met je door!

In een interview met CNN Esportes, dat dit weekend wordt uitgezonden, bevestigde de 38-jarige speelster haar besluit. Marta, zes keer uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar, vertrekt met optimisme over de toekomst van het Braziliaanse vrouwenvoetbal.

Marta, recorddoelpuntenmaker voor Brazilië op zowel de Olympische Spelen als het WK, heeft in haar loopbaan twee zilveren medailles gewonnen op de Olympische Spelen en diverse andere titels behaald. Ze sprak over het doorgeven van het stokje aan een getalenteerde nieuwe generatie speelsters. "Ik ben heel rustig met deze beslissing, omdat ik de ontwikkeling van jonge atleten met veel optimisme zie," zei Marta.

De aanvaller, die nog tot eind 2024 onder contract staat bij Orlando Pride, benadrukte dat ze elk moment van haar laatste internationale toernooien zal genieten. De beslissing volgt na een emotioneel afscheid van het WK-podium vorig jaar, waar ze jongere spelers opriep om de inspiratie voort te zetten. Vanaf 2025 zal de FIFA de 'Marta Award' introduceren voor het beste doelpunt in het vrouwenvoetbal.