Breaking news

'Oosting gaat handtekening zetten: succescoach verlengt contract bij FC Twente'

'Oosting gaat handtekening zetten: succescoach verlengt contract bij FC Twente'

26 april - 15:15 Laatste update: 15:17
2

Joseph Oosting is ook volgend seizoen de trainer van FC Twente. De trainer en de Tukkers zijn volgens Tubantia nagenoeg akkoord over een nieuw contract. De 52-jarige Emmenaar had nog een verbintenis tot medio 2025, maar daar komt nu een jaar bovenop.

Oosting gaat volgend seizoen sowieso met FC Twente de groepsfase van de Europa League in. Afgelopen woensdag werd er met 3-1 gewonnen van Almere City, waardoor de vierde plek en dus een ticket werd vastgesteld.

In de wandelgangen werd de naam van Oosting gelinkt aan Feyenoord na het aangekondigde vertrek van Arne Slot naar Liverpool. Daar lijkt nu dus een streep door te kunnen worden gezet. Echter, een overstap was volgens de coach nooit aan de orde. "Ik ben nog lang niet klaar hier en wil heel graag bij FC Twente blijven. Ik zit bij een geweldige club, die volop in ontwikkeling is en werk met een stel geweldige mensen samen. Ik ben er oprecht trots op dat ik trainer ben van FC Twente en dat ook blijf", verklaarde Oosting tegen de krant.

Sinds zijn overstap van RKC Waalwijk heeft Oosting indruk gemaakt in Enschede. Hij nam de taak over van Ron Jans en stuwde de ploeg in zijn eerste seizoen naar het Europese podium. Technisch directeur Arnold Bruggink is lovend over de aanpak van Oosting. "Joseph is ambitieus, legt de lat hoog en er is volop aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers. Hij straalt in alles uit dat hij het naar zijn zin heeft en trots is om trainer van FC Twente te zijn. En dat zien we graag."