Breaking news

Telegraaf weet het zeker: Maduro volgt Pastoor op als trainer van Almere City

Telegraaf weet het zeker: Maduro volgt Pastoor op als trainer van Almere City

26 april - 13:34 Laatste update: 13:49

Hedwiges Maduro wordt de nieuwe trainer van Almere City. Dat stelt De Telegraaf. De gesprekken met de huidige assistent-trainer van Ajax bevinden zich in de afrondende fase. Zodoende keert de oud-international binnen een jaar terug bij de club waarmee hij in de zomer van 2023 voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar de Eredivisie.

Maduro keert terug naar Almere City na een korte periode bij Ajax, waar hij na vertrek van Maurice Steijn tijdelijk de rol van interim-trainer op zich nam. Almere wilde hem afgelopen zomer in eerste instantie niet laten gaan, maar toen Ajax kwam, werkten De Zwarte Schapen uiteindelijk toch mee aan een overgang.

Alex Pastoor, de voorganger van Maduro, heeft Almere naar de Eredivisie geleid en het team in veilige haven weten te houden dit seizoen, met een voorsprong van negen punten op nummer zestien RKC Waalwijk. Hoewel Almere nog niet definitief veilig is, is de kans op degradatie minimaal. Pastoor en Maduro werkten in het seizoen 2022/2023 goed met elkaar samen.