Nieuws

Juventus opgelet: dit is de marktwaarde van de begeerde Ajacied Kenneth Taylor

Juventus opgelet: dit is de marktwaarde van de begeerde Ajacied Kenneth Taylor

26 april - 19:37

Kenneth Taylor wordt in verband gebracht met een overstap naar Juventus. Volgens Italiaanse media staat de Ajacied op de radar van de Europese topclub en VoetbalNieuws zocht voor je uit wat de middenvelder waard is.

Taylor is een onbetwiste kracht bij Ajax, maar kent een dubbel seizoen. Persoonlijk ontwikkelt de middenvelder zich keurig, maar in een teleurstellend presterend Ajax is het ook voor de talentvolle spelverdeler lastig om op de toppen van zijn kunnen te presteren. Aad de Mos stelde onlangs nog dat Taylor een topclub als Real Madrid of FC Barcelona aan zou kunnen en Juventus komt aardig in de buurt van dat niveau.

Hoeveel is Kenneth Taylor waard?

Taylor ontwikkelde zich de afgelopen jaren uitstekend. Niet alleen op het veld, ook zijn marktwaarde steeg gestaag. Waar de Ajacied ten tijden van zijn debuut nog rond de drie miljoen euro waard was, is dat bedrag nu gestegen tot tien miljoen euro. In 2022 was dat nog eens vier miljoen meer, maar door de teleurstellende prestaties van Ajax daalde de marktwaarde van de middenvelder enigszins. Het CIES, een gerenommeerd voetbalorgaan dat onder meer transfersommen voorspelt, schatte begin dit jaar nog in dat Taylor voor een bedrag van rond de 66 miljoen euro moet opleveren als hij vertrekt uit Amsterdam.

Hoe zit het contract van Taylor in elkaar?

Taylor staat onder contract bij spelersmakelaar PUM, Players United Management. Naast de 21-jarige middenvelder staan daar ook onder andere Steven Berghuis, Donny van de Beek en Dani de Wit hier onder contract. Taylor verlengde in 2022 zijn contract tot de zomer van 2027 en ligt daardoor nog enige tijd vast in Amsterdam. Hierdoor kan Ajax de hoofdprijs vragen voor de nog altijd talentvolle speler.