Nieuws

Laatste kans voor Ten Hag: wanneer en waar is de FA Cup-finale 2024?

Laatste kans voor Ten Hag: wanneer en waar is de FA Cup-finale 2024?

23 april - 12:10 Laatste update: 12:10

Het scheelde weinig of Coventry City had een van de memorabelste comebacks ooit voltooid. Toch haalde Manchester United uiteindelijk de finale van de FA Cup en het zal het op moeten nemen tegen aartsrivaal Manchester City. Wanneer is de finale van de FA Cup en waar zal de titanenstrijd zich afspelen? Voetbalnieuws.nl neemt de finaledag met je door.

Wanneer is de finale van de FA Cup van 2024?

Zaterdag 25 mei 2024 is een datum die met rood is omcirkeld in de agenda's van voetbalfans over de hele wereld. Om 15.00 uur lokale tijd, 16.00 Nederlandse tijd zullen Manchester City en Manchester United de strijd met elkaar aangaan in de finale van de FA Cup. De mannen van Pep Guardiola versloegen Chelsea nipt in de halve finale door een treffer van Bernardo Silva, terwijl Ten Hag zijn manschappen een 3-0 voorsprong uit handen zag geven. Uiteindelijk waren er strafschoppen nodig om Coventry over de knie te leggen, maar zou houd Man United nog altijd kans op een prijs.

Waar is de finale van de FA Cup van 2024?

Wembley Stadium in Londen dient als het toneel voor deze titanenstrijd. Dit iconische stadion heeft door de jaren heen talloze historische voetbalmomenten beleefd en zal nu het decor zijn van een van de meest geanticipeerde wedstrijden van het jaar. Een kant van het stadion zal gevuld zijn met het lichtblauw van Manchester City, terwijl de andere rood kleurt voor Manchester United. Eén week later zal op hetzelfde heilige gras de finale van de Champions League gespeeld worden.

Wat krijgt de winnaar van de FA Cup?

Naast de prestigieuze FA Cup-trofee en de eeuwige roem die ermee gepaard gaat, verzekert de winnaar van deze finale zich ook van een plek in de groepsfase van de Europa League voor het volgende seizoen.

Waar is de FA Cup finale te zien?

Ziggo Sport zal net als de rest van het toernooi verslag doen van de finale. De wedstrijd begint om 16.00 uur, maar de voorbeschouwing zal al eerder beginnen. Ook VoetbalNieuws.nl zal verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.