Nieuws

Hoeveel toeschouwers passen er in het Parc des Princes, het stadion van PSG?

Hoeveel toeschouwers passen er in het Parc des Princes, het stadion van PSG?

7 mei - 10:53 Laatste update: 10:50

Dinsdagavond ontvangt Paris Saint-Germain (PSG) Borussia Dortmund in het Parc des Princes voor de returnwedstrijd in de halve finale van de Champions League. Het Parc des Princes, de thuisbasis van PSG, is een van de meest iconische stadions in Europa. Hoeveel toeschouwers kunnen de wedstrijd in het stadion bijwonen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het Parc des Princes, de thuisbasis van Paris Saint-Germain (PSG), heeft een indrukwekkende capaciteit van 47.929 toeschouwers. Dit all-seater voetbalstadion ligt in het 16e arrondissement van Parijs, dicht bij het Stade Jean-Bouin en Roland Garros.

Het stadion, ontworpen door Roger Taillibert en Siavash Teimouri, opende op 25 mei 1972. Voor de opening van het Stade de France in 1998 was het de thuishaven van zowel het Franse nationale voetbalteam als het nationale rugbyteam.

De capaciteit van het stadion is sinds 1983 ongewijzigd gebleven, toen 49.575 toeschouwers aanwezig waren bij een UEFA Cup Winners' Cup-wedstrijd. Het absolute toeschouwersrecord werd echter gevestigd door het Franse rugbyteam in 1989, met 50.370 toeschouwers.