Nieuws

Waarom PSV financieel gezien wellicht beter tweede had moeten worden

Waarom PSV financieel gezien wellicht beter tweede had moeten worden

7 mei - 12:45 Laatste update: 12:47

PSV speelt komend seizoen door het kampioenschap in de Eredivisie opnieuw in de Champions League. Volgens het Eindhovens Dagblad zou een tweede plek echter in financieel opzicht gunstiger zijn geweest voor de club. VoetbalNieuws.nl vat voor je samen waarom dat het geval is.

PSV moet nu namelijk kampioenspremies betalen aan spelers en functionarissen. Dat bedrag loopt in de miljoenen. Individuele spelers ontvangen enkele tonnen, terwijl het overige personeel een kleiner extraatje ontvangt. Door deze premies te verwerken in de jaarrekening van het afgelopen seizoen, kan PSV een grote belastingaanslag voorkomen.

Het huidige seizoen heeft PSV forse inkomsten opgeleverd, onder andere door het bereiken van de Champions League, overwintering daarin, en de verkoop van Ibrahim Sangaré aan Nottingham Forest voor 35 miljoen. Ook volgend seizoen lijkt financieel weer 'gered', aangezien PSV door de plaatsing voor de nieuwe editie van de Champions League 'weer tientallen miljoenen aan UEFA-prijzengeld tegemoet ziet', aldus het ED.

Prestaties ook van invloed op stad Eindhoven
Naast de financiële voordelen voor de club, heeft het kampioenschap ook een positieve impact op de stad Eindhoven. Voor de lokale horeca bedraagt het effect enkele miljoenen. Door de nieuwe deelname aan de Champions League zijn er komend seizoen ook extra inkomsten te verwachten voor hotels en restaurants, dankzij minimaal vier groepsduels.

PSV maakt netto-winst
PSV maakt naar verwachting een netto-winst van meer dan vijf miljoen euro dit seizoen, waardoor het eigen vermogen naar een niveau van veertig miljoen euro groeit. In financieel opzicht is PSV nu een van de gezondste clubs van Nederland, terwijl het drie jaar geleden nog een netto-verlies van meer dan twintig miljoen euro leed.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!