Breaking news

Dortmund verslaat PSG en dankt Hummels en het aluminium voor bereiken CL-finale

Dortmund verslaat PSG en dankt Hummels en het aluminium voor bereiken CL-finale

7 mei - 22:51 Laatste update: 22:54

Borussia Dortmund heeft het geflikt tegen Paris Saint-Germain. Die Schwarzgelben dankten Mats Hummels én de paal en lat voor het bereiken van de finale van de Champions League. Het werd in het Parc des Princes 0-1 voor de Duitsers.

Bij Borussia Dortmund zag Edin Terzic geen reden om zijn ploeg te wijzigen ten opzichte van een week geleden, maar Luis Enrique dacht daar namens PSG wel anders over. De oefenmeester koos ervoor om Gonçalo Ramos in de basis te laten beginnen in plaats van Bradley Barcola en dat zorgde ervoor dat Kylian Mbappé vanaf de linkerflank zou spelen. Ook Lucas Beraldo kwam in de ploeg van de Parijzenaren, aangezien Lucas Hernández een ernstige knieblessure heeft opgelopen.

In de openingsfase waren er wat schoten over en weer, maar de grootste kans kwam er voor Borussia Dortmund. Nadat Ousmane Dembélé de bal huizenhoog over had geschoten, was het Karim Adeyemi die de brommer aanzette. De aanvaller van Dortmund overbrugde een hoop meters en kwam in één-op-één met Gianluigi Donnarumma, maar laatstgenoemde won. Echt spektakel bleef overigens uit en daarmee gingen de ploegen rusten met de brilstand.

In de tweede helft begon PSG uitstekend met een bal op de paal van Warren Zaïre-Emery, maar was het Dortmund dat de eerste echte klap uitdeelde. Na een scherp aangesneden hoekschop van Julian Brandt was het Mats Hummels die voor de openingstreffer zorgde. Het betekende dat PSG er twee zou moeten maken om verlenging af te dwingen. 

Direct na dit moment was het PSG dat een kans kreeg via Ramos, waarna ze nog een keer heel dicht bij de gelijkmaker waren. Achraf Hakimi raakte voor de vierde keer in twee wedstrijden de paal namens de Fransen. Het aluminium werd vervolgens nog twee keer geraakt. Eerst was het Mbappé die de lat kuste met zijn schot, waarna dat ook Vitinha gebeurde. In totaal schoten de Fransen dus zes keer op de paal.

Het betekent dat Dortmund na elf jaar weer eens mag zeggen dat het in de finale van de Champions League staat. De tegenstander wordt woensdag bekend nadat Bayern München het in Estadio Santiago Bernabéu heeft opgenomen tegen Real Madrid. Het heenduel van dit affiche eindigde een week geleden in 2-2.