Transfernieuws

Thiago Silva (39) keert terug naar Brazilië, club maakt transfer officieel bekend

Thiago Silva (39) keert terug naar Brazilië, club maakt transfer officieel bekend

7 mei - 16:30 Laatste update: 16:56

Thiago Silva gaat Chelsea verlaten en keert komende zomer terug naar Brazilië om bij Fluminense te gaan voetballen. Silva's contract met Chelsea loopt binnenkort af, en de club heeft hem toegestaan om vroegtijdig te vertrekken. Hij gaat een tweejarig contract tekenen bij zijn jeugdliefde.

De 39-jarige Silva, geboren in 1984, is een jeudexponenent van de academie van Fluminense. Dinsdagmiddag kondigde de club zijn terugkeer aan. Op X schreef het: "Thuis, Thiago Silva. #TheMonsterIsBack."

Na het dragen van de shirts van onder meer AC Milan, Paris Saint-Germain en Chelsea, sluit Silva zich na een lange Europese carrière aan bij de Braziliaanse grootmacht, die vorig jaar de Copa Libertadores won. Van 2006 tot 2009 speelde hij voor de Tricolor Flu Fluzão. In 2021 won hij de Champions League met Chelsea.

Chelsea heeft het vertrek van Silva bevestigd, met plannen voor de centrumverdediger om zich vroegtijdig bij Fluminense aan te sluiten, zelfs voor de officiële registratie van 1 juli. Op 19 mei neemt Silva afscheid van Stamford Bridge in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth.