Opinie

Hierom vindt René Meulensteen de kritiek op Erik ten Hag bij United logisch

Hierom vindt René Meulensteen de kritiek op Erik ten Hag bij United logisch

7 mei - 15:51 Laatste update: 16:57

Erik ten Hag verkeert momenteel in zwaar weer als trainer van Manchester United. René Meulensteen, voormalig assistent-trainer van Manchester United onder Sir Alex Ferguson, uitte zijn zorgen over de huidige situatie. De club verloor onlangs met 4-0 van Crystal Palace en dreigt nu zelfs Europees voetbal mis te lopen. Engelse analisten roepen al om het ontslag van de Nederlander.

Meulensteen, die tussen 2001 en 2013 bij Manchester United werkte, volgt de ontwikkelingen met bezorgdheid. "Het is echt niet te begrijpen wat er nu plaatsvindt", aldus Meulensteen. "Er is gewoon geen enkele vooruitgang meer", vertelt hij aan de NOS.

Meulensteen benadrukt dat een trainer tijd nodig heeft om een team op de rails te krijgen. "Een trainer heeft achttien maanden nodig", zegt hij. Ten Hag zit er inmiddels 24 maanden en had aanvankelijk succes, maar nu ontbreekt volgens Meulensteen een duidelijke speelstijl of filosofie. "Nu is er niks meer van dat optimisme over. Er is geen speelstijl, clubcultuur of filosofie."

De kritiek op Ten Hag, met een doelsaldo van min drie, komt volgens Meulensteen terecht. "Ik zag twee teams: één met een duidelijke eigen speelstijl en tactiek, en één waar dat allemaal ontbrak."

Dinsdagmiddag bracht The Telegraph naar buiten dat Ten Hag sowieso tot de FA Cup-finale van eind mei aanblijft bij United. Dat zou voor hem een uitgelezen kans kunnen vormen om alsnog Europees voetbal te halen. United staat momenteel namelijk op de achtste plaats in de Premier League.