Nieuws

Deze amateurclub wil Vitesse niet vervangen in de KKD, mocht de KNVB dat besluiten

Deze amateurclub wil Vitesse niet vervangen in de KKD, mocht de KNVB dat besluiten

7 mei - 12:09

SV Spakenburg sluit deelname aan de Keuken Kampioen Divisie uit, zelfs als de KNVB dat als oplossing ziet voor een mogelijk faillissement van Vitesse. De koploper van de tweede divisie zal niet toetreden tot het betaalde voetbal. Dat vertelt voorzitter Marc Schoonebeek in gesprek met RTV Utrecht.

"Ze hoeven ons niet te bellen. Wij gaan nooit het betaalde voetbal in", aldus Schoonebeek. Toen de tweede divisie begon in 2016, was het idee om op termijn promotie en degradatie tussen de eerste en tweede divisie te hebben. Echter, dit is nooit gebeurd, aangezien amateurclubs niet willen voldoen aan de eisen voor profclubs. "De KNVB heeft de deur voor promotie op sportieve gronden dichtgesmeten. Als je de eerste divisie in wilt, moet je een miljoen meenemen", vertelt Schoonebeek.

"Als je het heel goed doet, verdien je dat in één of twee jaar terug. En als het je niet bevalt en je wilt terug naar de amateurs, moet je weer in de vijfde klasse beginnen. Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt."

De voorzitter hekelt ook de invloed van beloftenteams in de tweede divisie. Hij noemt het 'een doorn in het oog'. "Wij moeten ons schikken naar het betaalde voetbal, maar we mogen niet op sportieve gronden promoveren. Ondertussen beïnvloeden de beloftenteams wel onze competitie. Wat mij betreft gaan ze lekker ergens anders opleiden."