Transfernieuws

Deze drie coaches zijn in beeld om Thomas Tuchel op te volgen bij Bayern München

Deze drie coaches zijn in beeld om Thomas Tuchel op te volgen bij Bayern München

7 mei - 16:59

Erik ten Hag staat in de belangstelling van Bayern München, maar ook Hansi Flick en Roberto De Zerbi zijn mogelijke opties. Bayern is hard op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick de club allemaal hebben afgewezen. Sportief directeur Max Eberl heeft zelfs al contact gehad met Ten Hag, die onder druk staat bij Manchester United​​.

Wie wordt de nieuwe trainer van Bayern München?

Naast Ten Hag, noemt BILD ook de naam van Flick. De clubloze coach stond tussen 2019 en 2021 al aan het roer bij Bayern en won met de Duitse grootmacht de treble. Bayern denkt er nu aan om opnieuw in zee te gaan met de Duitse trainer, die drie jaar geleden abrupt opstapte in München. Binnen de club zijn er meerdere voorstanders van Flick, die acht maanden geleden werd ontslagen als bondscoach van Duitsland.

Daarnaast hoopt Bayern nog altijd op de komst van De Zerbi. Directeur Eberl denkt dat de huidige nummer twee van de Bundesliga succesvol kan worden met de speelstijl van de Brighton & Hove Albion-manager. De club rekent zich nog steeds kansen uit, ondanks De Zerbi's publieke afwijzing​​.

Flick en Ten Hag zijn echter twee van de drie belangrijkste kandidaten voor de vacature. Beiden zijn oude bekenden van Bayern. Flick trainde de club al eerder met succes, terwijl Ten Hag het beloftenelftal van Bayern coachte.