Breaking news

'United niet voornemens om Ten Hag te ontslaan, blijft sowieso tot FA Cup-finale'

'United niet voornemens om Ten Hag te ontslaan, blijft sowieso tot FA Cup-finale'

7 mei - 13:56

Erik ten Hag blijft voorlopig manager van Manchester United, ondanks toenemende twijfels over zijn toekomst bij de club. De Nederlandse coach zal in ieder geval aanblijven tot na de FA Cup-finale, zo meldt The Telegraph.

Ondanks dat oud-spelers van de club aandringen op een directe verandering, lijkt het er dus op dat Ten Hag mag blijven. Na de teleurstellende 4-0 nederlaag tegen Crystal Palace van maandagavond uitten onder meer Michael Owen en Paul Scholes hun ontevredenheid over Ten Hag.

United heeft echter geen plannen om Ten Hag voor de FA Cup-finale tegen Manchester City op 25 mei te ontslaan. Dat geeft de Nederlander enige hoop om zijn toekomst bij de club veilig te stellen met een overwinning op Wembley, hoewel de forse nederlaag tegen Palace dat onzeker maakt. Insiders geven aan dat er pas na het einde van het seizoen een definitieve beslissing over zijn toekomst zal worden genomen.

Ten Hag heeft dit seizoen problemen gehad met de communicatie met zijn selectie. Sommigen binnen de club denken dat hij tekortschiet in motivatie en empathie. Daarnaast ligt Europese kwalificatie nu onder druk, met United op de achtste plek in de Premier League. Steve McClaren, de huidige assistent-coach, werd door velen al genoemd als mogelijke tijdelijke opvolger van Ten Hag.

Met nog drie wedstrijden te gaan, zal United het moeilijk krijgen om zich te kwalificeren voor de Europa League of Europa Conference League. Tegenstanders als Arsenal, Newcastle United en Brighton vormen een meer dan lastige uitdaging.