Nieuws

Vitesse kan één reddingoptie sowieso doorstrepen: 'Hebben mij teveel tegengewerkt'

Vitesse kan één reddingoptie sowieso doorstrepen: 'Hebben mij teveel tegengewerkt'

7 mei - 18:18
1

Vitesse kan de naam van Michael van de Kuit als redder van de club doorstrepen. De eigenaar van de GelreDome - die eerder wel geïnteresseerd was in een overname - vertelt aan NU.nl dat hij te veel is tegengewerkt.

Enkele weken geleden trad Van de Kuit nog naar buiten als geïnteresseerde om Vitesse van de ondergang te redden. Gezien een historie met rechtszaken wilden de Arnhemmers hier niet aan en dus gingen zij verder op zoek naar een manier om de club te redden. Van de Kuit is in ieder geval nu ook écht geen optie meer.

"Voor ons is er geen rol meer weggelegd. Daarvoor heeft de club mij te veel tegengewerkt", aldus de vermogende ondernemer in gesprek met NU.nl. Daarmee doelt hij mede op Edwin Reijntjes, de crisismanager van Vitesse. "Wij hebben geen vertrouwen in deze raad van commissarissen en het huidige interim-bestuur."

Dat Van de Kuit nu geen optie meer is, komt niet heel hard aan bij Vitesse. De degradant had zich al neergelegd bij een situatie zonder de stadion eigenaar. Het is momenteel echter nog altijd de vraag of de club zijn licentie blijft behouden, maar mogelijk is er een nieuwe redder in nood voor de club. Volgens De Gelderlander houden clubs uit het Midden-Oosten de situatie nauwlettend in de gaten.