Nieuws

Van Praag komt met bevestiging: Ajax bezig met komst nieuwe algemeen directeur

Van Praag komt met bevestiging: Ajax bezig met komst nieuwe algemeen directeur

26 april - 06:57 Laatste update: 07:13

Ajax is per direct op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, bevestigde Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Wat we nu moeten doen, is kijken of iemand het tijdelijk wil doen," zei Van Praag opgetekend door de NOS, nadat duidelijk werd dat Alex Kroes niet langer algemeen directeur zou zijn. Kroes gaat over naar de rol van technisch directeur.

De noodzaak voor een nieuwe directeur komt voort uit de KNVB-regel dat een club binnen zestig dagen een vervanger moet hebben. "Die zoektocht is gestart," voegde Van Praag toe, terwijl Ajax tevens een uitgeklede Raad van Commissarissen heeft na het opstappen van drie leden.

De uitdagingen bij Ajax zijn groot, gezien het aantal vertrekkende commissarissen. "Er gaat een aantal commissarissen weg, dus ook dat gat moeten we zien te vullen," erkende Van Praag. Ondanks deze veranderingen is de sfeer binnen de club positief. Alex Kroes, in zijn nieuwe rol als technisch directeur, toonde zich opgelucht: "Gelukkig kunnen we naar voren kijken en door met alles."

De hele situatie markeert een belangrijke transitie voor Ajax, waarbij de club niet alleen een nieuwe algemeen directeur, maar ook een nieuw bestuurlijk evenwicht zoekt. Geïnteresseerden kunnen hun cv opsturen naar de Johan Cruijff ArenA, waar de selectie voor deze cruciale posities zal plaatsvinden. Over gezichtsverlies wil Van Praag niks weten. "Soms krijg je een andere mening, dat heet voortschrijdend inzicht", meent hij. "We hebben geluisterd naar alle reacties van leden van de club, de media, supporters, de bestuursraad en Kroes zelf. Het zou pas gezichtsverlies zijn als ik al die reacties in de wind had geslagen en we met de RvC eigenwijs waren doorgegaan", zo klinkt het.