Nieuws

'Almere City draait 180 graden en wil tóch voor Ajacied gaan als opvolger Pastoor'

'Almere City draait 180 graden en wil tóch voor Ajacied gaan als opvolger Pastoor'

26 april - 09:14 Laatste update: 09:28

Almere City FC ziet in Hedwiges Maduro tóch de ideale opvolger voor de vertrekkende trainer Alex Pastoor, zo weet Voetbal International naar buiten te brengen. Eerder leek een terugkeer van Maduro niet aan de orde, toen bleek dat Ajax afkoopsom wil ontvangen voor de trainer.

Maduro is volgens VI dé hoofdkandidaat voor de functie. Er lopen gesprekken tussen Almere City en Ajax over de voorwaarden om Maduro vrij te geven.Na de aankondiging dat Pastoor zou vertrekken, heeft Almere verschillende kandidaten overwogen. Rick Kruys was een van de mogelijke opvolgers, maar hij is niet langer in de running. Almere heeft nu zijn zinnen gezet op Maduro, die zelf de voorkeur geeft aan een hoofdtrainerschap in de Eredivisie boven een rol binnen Ajax. Dit ondanks andere mogelijkheden bij de Amsterdamse club, zoals het trainen van Jong Ajax.

Vorig jaar vertrok Maduro na de promotie van Almere City naar Ajax en was al in beeld om Pastoor op te volgen bij zijn oude club. Toch leek ESPN recent aan alle geruchten een einde te maken, toen bleek dat de club geen afkoopsom wilde betalen voor een trainer. Maduro heeft namelijk nog een contract bij Ajax dat loopt tot medio 2026.

Het kan voor Madurdo zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer worden. Op maandag 8 april nam Hedwiges Maduro de leiding over Jong Ajax tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch op sportcomplex de Toekomst. Deze rol als coach is een onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding, waarbij hij streeft naar het behalen van het hoogste trainersdiploma in Nederland komende mei. De wedstrijd eindigde in een 0-2 nederlaag voor de Amsterdammers. In oktober had Maduro als interim-trainer zelfs even het zeggenschap over het eerste van Ajax, toen hij aan het roer stond tijdens de nederlagen tegen PSV (5-2) en Brighton (2-0).