Nieuws

Beuker en De Lang vertellen: voor deze Ajacieden is een vertrek onbespreekbaar

Beuker en De Lang vertellen: voor deze Ajacieden is een vertrek onbespreekbaar

25 april - 07:53 Laatste update: 26 april - 18:43

Ajax staat voor belangrijke veranderingen, maar sommige zaken blijven constant. Marijn Beuker, de directeur voetbal, en Kelvin de Lang, hoofdscout en tijdelijk technisch manager, onderstrepen het belang van stabiliteit binnen de selectie. Dat is met name relevant na een seizoen dat als teleurstellend wordt beschouwd, zo blijkt uit een interview met De Telegraaf.

De nadruk ligt op het behoud van sleutelspelers als Jorrel Hato, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en doelman Diant Ramaj. "We zien een geraamte in het huidige team, ondanks het matige seizoen", vertelt Beuker. "Met deze spelers hebben we een goed blok staan en we willen dat ze blijven om stabiliteit te garanderen. Het is niet ons plan om opnieuw een grootschalige wijziging in het team te maken door twaalf nieuwe spelers te halen."

"Deze jongens zijn opgegroeid binnen onze eigen jeugdopleiding", voegt De Lang toe. "Voor ons is een vertrek van in principe onbespreekbaar." De technische leiding werkt intensief samen met adviezen van grootheden als Louis van Gaal en Danny Blind, wat bijdraagt aan een gestructureerde aanpak voor de toekomst van Ajax.

De uitdagingen van het afgelopen jaar, waaronder de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes, hebben niet geleid tot een verminderde focus op het samenstellen van een competitief team. "Het is van cruciaal belang dat Ajax snel terugkeert naar een herkenbaar voetbalspel dat past bij de club en waarmee we de fans weer trots kunnen maken", zegt Beuker. "Dat is wat de supporters verdienen na hun onvoorwaardelijke steun dit seizoen."

De Lang reflecteert ten slotte op de afgelopen periode. "Er is nog veel werk aan de winkel voordat we kunnen claimen dat we volgend seizoen weer meedoen om de titel. We moeten er echter voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League."