Wedstrijdverslag

Ipswich verslaat Huddersfield en keert na decennia terug in de Premier League

Ipswich verslaat Huddersfield en keert na decennia terug in de Premier League

4 mei - 15:23 Laatste update: 15:56

Ipswich Town heeft zich verzekerd van promotie naar de Premier League. De ploeg won thuis met 2-0 van Huddersfield Town en keert daarmee na 22 jaar afwezigheid terug op het hoogste Engelse niveau. Wes Burns en Omari Hutchinson scoorden voor The Tractor Boys.

Ipswich had aan een punt genoeg om te promoveren. De wedstrijd begon spannend, maar de blauwhemden namen in de 27e minuut de leiding dankzij een doelpunt van Burns. Kort na rust verdubbelde Hutchinson de voorsprong. Portman Road barstte uit in vreugde, wetende dat er een feest kon worden gevierd en Ipswich zich volgend seizoen weer mag meten met de grootste clubs van het land.

Huddersfield, dat afdaalt naar de League One, kwam nauwelijks in het spel voor en kon geen vuist maken tegen de sterke formatie van trainer Kieran McKenna. Ipswich liet met uitstekend spel zien klaar te zijn voor de Premier League.

Daarmee is het seizoen in de Championship overigens ook ten einde. Kampioen Leicester City verzekerde zich vorige week al van een snelle terugkeer in de Premier League. Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion en Norwich City gaan in de play-offs om het overige promotieticket strijden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!