Nieuws

'Ajax wil komende week nieuwe trainer aanstellen: fifty-fifty tussen de twee topkandidaten'

'Ajax wil komende week nieuwe trainer aanstellen: fifty-fifty tussen de twee topkandidaten'

4 mei - 07:37 Laatste update: 07:38

Ajax hoopt komende week duidelijkheid te geven op de vraag wie er komend seizoen hoofdtrainer is in Amsterdam, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben nog twee potentiële trainers op de shortlist staan en 'schaken op meerdere borden.'

Ajax is hard op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdammers nemen over enkele weken afscheid van John van 't Schip, die binnen de club een andere rol gaat vervullen. De Telegraaf meldt dat Ajax bereidt was om te wachten op Erik ten Hag, maar dat zijn komst als onhaalbaar is bestempeld. De overgebleven twee kandidaten zijn nog altijd Graham Potter en Francesco Farioli. Met beide trainers wordt momenteel onderhandeld om bij beide een zo goed mogelijke onderhandelingspositie te hebben.

Waar de voorkeur op Potter leek te liggen, blijkt dat in de realiteit niet geheel waar te zijn. 'Bronnen rondom de onderhandelingen zeggen dat het fifty-fifty is en er op twee borden tegelijk wordt geschaakt. Daarmee hanteert de kersverse technisch directeur Alex Kroes de Engelse methode', schrijft het medium dat stelt dat Ajax komende week duidelijkheid wil hebben en een nieuwe hoofdtrainer definitief wil aanstellen.