Dit is het 'ideaalplaatje' van Ruud van Nistelrooij wanneer hij weer trainer wordt

Dit is het 'ideaalplaatje' van Ruud van Nistelrooij wanneer hij weer trainer wordt
17 mei om 13:59

Ruud van Nistelrooij wil graag weer aan de slag als trainer. De voormalig PSV-coach is op zoek naar een club waar hij kan rekenen op goede ondersteuning. Dat vertelt hij in gesprek met RTL.

Van Nistelrooij benadrukt het belang van een uitstekende technisch directeur. "Een heel goede technisch directeur is gewoon superbelangrijk", zegt hij. Hij voegt toe dat dit niet per se op het allerhoogste niveau hoeft te zijn. "Het kan op alle niveau's zijn, het kan binnen een competitie een middenmoter zijn. Dat maakt mij niet uit", aldus Van Nistelrooij. Voor hem is het belangrijk dat er bij de club al beleid is gevoerd en dat de koers past bij zijn visie als trainer.

Van Nistelrooij noemt dit het 'ideale plaatje'. Hij kijkt uit naar wat er op zijn pad komt en heeft veel zin om weer op het veld te staan. De oud-spits van PSV, Manchester United en Real Madrid zit inmiddels een jaar thuis na zijn vertrek bij PSV.

Het belangrijkste voor Van Nistelrooij is een samenwerking met een technisch directeur die zijn visie deelt en vertrouwen biedt. "Uiteindelijk ga je kijken wat er komt en heb je gewoon heel veel zin om weer lekker aan de slag te gaan op het veld", zegt hij.