Bosz over transferperikelen bij PSV: 'Ga er vanuit dat ze gewoon bij ons zijn'

17 mei om 14:35

Peter Bosz is niet bezig met mogelijke transferperikelen binnen zijn PSV-selectie. De kampioenscoach ging tijdens de persconferentie in op het aanblijven van Malik Tillman, wiens koopoptie is gelicht en kreeg ook vragen over Johan Bakayoko, Joey Veerman en spelers die volgend seizoen uit hun contract lopen.

"Met Malik (Tillman, red.) is het duidelijk. Dat hebben we in een heel vroeg stadium af kunnen tikken en daar zijn we hartstikke blij mee om zo'n goede speler binnen boord te houden", aldus Bosz. Over André Ramalho, Olivier Boscagli, Jordan Teze en Mauro Júnior heerst wat meer onduidelijkheid. Ramalho's contract loopt deze zomer af, die van de overige drie in 2025. "Je noemt nu een aantal spelers op waar van ze eigenlijk allemaal een doorlopend contract hebben. Dus ja, dat vind ik allemaal minder spannend", zei Bosz.

En Bakayoko en Veerman, die in de belangstelling staan van Europese topclubs en komende zomer een EK gaan spelen? "Ik ga nergens vanuit, want dan ga je speculeren en dat doe ik niet. Dus laten we maar gewoon kijken. Dat zijn ook nog jongens die gewoon nog een contract hebben, dus zolang ik niks hoor ga ik er vanuit dat ze gewoon nog bij ons zijn."

PSV speelt komende zondag in eigen huis de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen RKC Waalwijk. Die begint om 14.30 uur en is live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.