Nieuws

Tillman spreekt zich uit: dit zegt de Amerikaan over zijn toekomst bij PSV

Tillman spreekt zich uit: dit zegt de Amerikaan over zijn toekomst bij PSV

4 mei - 09:35 Laatste update: 09:35

Malik Tillman heeft zich uitgesproken over zijn toekomst. De smaakmaker van PSV wordt dit seizoen gehuurd door de Eindhovenaren en VoetbalNieuws vertelt je hoe de Amerikaan zelf naar komende zomer kijkt.

Tillman begon het seizoen voornamelijk op de bank, maar de laatste weken is de Amerikaan een vaste basiskracht. De talentvolle middenvelder kan ook in de aanval uit de voeten en wist dit seizoen al negen maal te scoren.

Hoe kijkt Tillman zelf naar zijn toekomst?

Zoals bekend wordt Tillman dus gehuurd door PSV. De Eindhovenaren hebben een koopoptie, maar Bayern München kan een boete betalen om die clausule te ontmantelen. "Het is een kwestie van zitten en wachten", vertelt Tillman tegenover de NOS. "Voor mij draait het om wedstrijden spelen en minuten maken. Als een club me dat perspectief op speeltijd kan geven, dan zal ik altijd luisteren. Ik hou van mijn tijd hier, dus als ik bij PSV uitkom, ben ik meer dan happy om te blijven."

Ook een terugkeer naar Bayern ziet de Amerikaan wel zitten. "Ik kan er echt niks over zeggen. Bayern krijgt ook nog een nieuwe coach, daar hangt het ook vanaf. De clubs moeten er onderling eerst uit zien te komen."

Zondag kan Tillman met PSV landskampioen worden en daarop ligt de focus nu eerst. "In de academie van Bayern gaat het alleen maar over winnen. Voor mij werkt het zo: als het niet officieel is, dan is de job nog niet gedaan. Maar we zijn ook nog in de race voor het puntenrecord en als ik voor mezelf spreek: dat wil ik halen ook."