Reactie

Van Praag reageert: RvC-voorzitter niet van plan om te vertrekken bij Ajax

Van Praag reageert: RvC-voorzitter niet van plan om te vertrekken bij Ajax

26 april - 15:05

Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, weerlegt kritiek van een groep supporters die zijn aftreden verlangen. Volgens Van Praag is de kritiek een 'heel Nederlandse reactie'. De situatie rondom directeur Alex Kroes, die eerst werd geschorst en vervolgens terugkeerde, heeft de roep om Van Praags vertrek versterkt.

In een gesprek met AT5 reageert Van Praag op de kritiek. "Het is een heel erg Nederlandse reactie. Als er iets aan de hand is waarmee je het niet eens bent, moet die ander maar meteen oprotten. Nou, dat is helemaal niet aan de orde", legt Van Praag uit. Hij benadrukt dat de beslissingen binnen de Raad van Commissarissen op juridische gronden zijn genomen.

"Michael van Praag als Ajax-lid had misschien wel heel andere dingen gewild, maar daarvoor zit ik niet. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid, niet alleen naar Ajax maar ook naar andere aandeelhouders", zegt Van Praag. Over de verwarring die zijn acties hebben veroorzaakt, voegt hij toe: "De buitenwereld begrijpt dat niet: Van Praag schande, laat hem maar opdonderen. Maar dit is inherent aan in de rvc van een beursgenoteerde onderneming zitten."