Nieuws

Dit zijn de recordbedragen die clubs hebben betaald voor een voetbaltrainer

Dit zijn de recordbedragen die clubs hebben betaald voor een voetbaltrainer

26 april - 09:51

Met de aanstaande transfer van Arne Slot naar Liverpool, lijkt er een nieuwe naam in de recordlijst van bedragen die voor trainers zijn betaald te verschijnen. Naar verluidt zou de Engelse grootmacht tien tot vijftien miljoen euro over moeten maken aan FeyenoordVoetbalNieuws neemt de hoogste bedragen die voor voetbaltrainers zijn betaald door!

Bayern München heeft het recordbedrag voor een voetbalmanager in hangen, toen het Julian Nagelsmann overnam van RB Leipzig. Met een overgangssom van vijfentwintig miljoen euro in 2021, staat Nagelsmann nog altijd bovenaan de lijst van duurste managers in de voetbalgeschiedenis.

Deze opmerkelijke transfer overschaduwt de deal van Graham Potter, die van Brighton naar Chelsea verhuisde voor drieëntwintig miljoen euro in 2022, en wordt gevolgd door de vijftien miljoen euro van Andre Villas-Boas voor zijn overstap van Porto naar Chelsea in 2011. Hoewel dergelijke bedragen gebruikelijk zijn voor topvoetballers, benadrukt dit de toenemende financiële investeringen die clubs bereid zijn te doen in hun zoektocht naar succesvol management.

Naast deze toptwee zien we andere opmerkelijke namen zoals Brendan Rodgers, die voor ruim tien miljoen euro van Celtic naar Leicester City verhuisde, en Ruben Amorim, wiens transfer van Braga naar Sporting CP hem in dezelfde prijscategorie plaatst. Opvallend is ook José Mourinho, die Inter Milan verliet voor Real Madrid in 2010 voor acht miljoen euro, wat destijds als een significante som werd beschouwd.

Hoogste bedragen voor Nederlandse trainers

Andere bekende transfers in het managerlandschap, zijn die van Ronald Koeman van Southampton naar Everton voor zes miljoen euro in 2015 en die van Peter Bosz, die voor vijf miljoen euro van Ajax naar Borussia Dortmund vertrok in 2017.